nie rozumiem tych pozwow. moj kolega z 4 roku prawa obalilby je w kilka h. Logi z Lokiego dowodem? Musieliby miec sume md5 pliku sciaganego oraz pliku fizycznie na moim dysku, udowodnic ze nikt nie tunelowal sciagania poprzez moje IP ani nie fejkowal go; ze dany plik byl naprawde tym, anie czyms innym , ze logi nie sa fejkowane. praktycznie nie do udowodnienia bez jakiegos obiektywnego nadzoru od poczatku. spac spokojnie i w razie problemu - zadac dowodow. to tak jakby w sadzie pokazac .JPGa zkims robiacym cos i twierdzic ze oto mamy dowod przestepstwa
lilutka napisał(a): posiadanie pirackiego oprogamowania na własny użytek nie jest karalne.
dziurawe
lilutka napisał(a):posiadanie pirackiego oprogamowania na własny użytek nie jest karalne.
MUTOPOMPKA napisał(a):posiadanie nielegala jest ZŁAMANIEM PRAWA wszelkiem tego słowa znaczeniu!
mediatrust napisał(a):aczkolwiek jak cos ściagnę np. z emula to nie złapia mnie
A propo tego, co napisał Shady - nalotu policji w celu sprawdzenia kompa prywtnej osobie - to są jakieś opowieści dziwnej treści. Od czasu do czasu ktoś coś takiego słyszał, ale nikt osobiście. Ja też czytałam już nawet nie wiem gdzie, że policja próbowała w ten sposób wyłudzać odszkodowanie za wykup zarekwirowanego sprzętu. Potem okazało się, że to oszuści.
Jeszcze raz - nikt, ale to nikt jak do tej pory nie został za coś takiego nawet postawiony w stan oskarżenia. Po prostu na razie w prawie polskim nie ma przewidzianych sankcji w przypadku wspomnianych wcześniej warunków.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość