Jako, ze dzisiaj wypłynęła w końcu oficjalna informacja od Electrionic Arts iz data premiery Medal of Honor odbędzie się 15 września, a 12 troszkę wcześniej w stanach do tego kilka godzin wcześniej ukazał się bardzo klimatyczny nowy teaser
Medal of Honor 2010 Leave a Message Trailer 720p HD
który moim zdaniem mną pozamiatał, a ciarki przeszły po całym ciele, świetna muzyka, klimat i przedstawienie tego było niesamowite.

Gra wyjdzie na 3 podstawowe platformy czyli PC/X360/PS3 wydawca w Polsce jest oczywiście EA PL.
Gra przenosi nas w czasy teraźniejsze do Afganistanu, twórcy mówią o dwóch kampaniach gdzie wrzucają nas do oddziału Rangersów oraz Elitarnej Jednostki Antyterrorystycznej Tier 1, kampania ma przedstawiać zmagania i przeżycia dwóch żołnierzy, którzy nalezą do jednej z grup.
Medal Of Honour 2010 Reveal Trailer
Największym zaskoczeniem jak dla mnie jest to, iz twórcy zamierzają podzielić gre na dwa silniki, kampania ma sie zajac wewnętrzne studio Electronic Arts, które stworzy ja na Unreal Engine 3.0 specjalnie zmodyfikowanym, oraz Multiplayerem, którym zajmie sie nie kto inny jak DICE i stworzy multi na swoim enginie czyli - FrostBite, oczywiście sam DICE, mówi, ze nie ma zamiaru robić kalki Bad Company, lecz stworzyć wyjątkowy Multiplayer dla Medal of Honor, jak wiadomo do tego czasu FrostBite zapewne jeszcze zostanie podkręcony, choć zastanawiam sie jak to będzie z Unreal Enginem, EA mowi, ze również w nim będą destrukcje otoczenia.
Screeny :

Jak dla mnie gierka zapowiada sie niesamowicie i licze na wielki powrót Medal of Honor, ktory za swoich czasów robił nie kto inny jak studio 2044, które dzisiaj nazywa sie Infinity Ward, a powoli zamienia się w Respawn studio i kolo sie zamyka, znów pracują dla EA, lecz nie dłubią nad Medalem, w tym roku oczywiście wychodzi jeszcze od Treyarch Call of Duty : Black Ops, z którym zapewne Medal of Honor również będzie walczyć o miano najlepszego shootera 2010 roku.
Pozdrawiam.