Wariat napisał(a):przerejestrowywać go nie chcę bo nie ma sensu (chyba że muszę?)
no to sluchaj to kupujesz teraz auto od kogos innego wyplacasz kase a po jutrze przychodzi do Ciebie "pierwszy wlasciciel i bierze sobie auto z parkingu" i mowi ze to jego bo jest wlascicielemWariat napisał(a):auto jest zarejestrowane na pierwszego własciciela i nikt miedzy czase z posiadaczy go nie przerejestrowywał
MUTOPOMPKA napisał(a):za wiek poniżej 26 lat dowalą Ci 20% do sumy ubezpieczenia za wiek
jedni piszą że 25, drudzy że 26. Sam dokładnie nie wiem. Musiałby sprawdzić w multiagencji.Wojtasgls napisał(a):napewno 26 a nie 25?
Wariat napisał(a):aha i jeszcze jedno... właścicielem tego pojazdu jest już 5 czy tam 6 osoba to nie będzie problemu w urzędzie przy rejestracji skoro dowód jest na 1 właściciela ?
jarek* napisał(a):Wariat napisał(a):aha i jeszcze jedno... właścicielem tego pojazdu jest już 5 czy tam 6 osoba to nie będzie problemu w urzędzie przy rejestracji skoro dowód jest na 1 właściciela ?
bierzesz dowód rejestracyjny ten co masz (na 1 właściciela) i umowy pomiędzy kolejnymi właścicielami pojazdu - WSZYSTKIE
no właśnie o to mi chodziłoWojtasgls napisał(a):heh jeszcze raz
nie pierwszego nie drugiego ani ktoregos z kolei masz szukac tylko wlasciciela obecnego auto czyli tego co jest w dowocie rejestracyjnym jako wlasciciel i jezeli jest to wspolwlasciciela z nim(i) masz podpisac umowe
nie rozumiemWariat napisał(a):no ale co w przypadku gdy np. będzie za granicą ?
wg prawa KONIECZNIE do max miesiac a lub 3 po zawarciu umowy kupna sprzedazy ale raczej ten miesiac.Wariat napisał(a):czy faktycznie obowiązkowe jest to przerejestrowanie pojazdu..
nie bo nie jestes wlascicielem ani wspolwlascicielemWariat napisał(a):bez tego nie mogę go ubezpieczyć na siebie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości