No niby to nie możliwe bo niby są zabezpieczone te pliki..... i normalnie zapisać się nie da ....
ale mimo woli dany filmik czy muzyczka czy jakikolwiek inny plik aktualnie oglądany czy słuchany podczas oglądania strony WWW sam zapisuje się na dysku
wystarczy oglądnąć filmik lub wysłuchać daną muzyczkę
aby to już było na dysku....
ale gdzie to szukać .... w XP znajduje się to tu >>
C:\Documents and Settings\
(NAZWA_UŻYTKOWNIKA)\Ustawienia lokalne\
Temporary Internet Files
no i poza całym śmietnikiem jaki się zasysa razem z pobieraną stroną www powinien znajdować się ten nasz filmik , mp3 czy cokolwiek innego co nas interesuje
najlepiej wykasować wszystko z tego folderu ... poza ciasteczkami...
zaznaczamy wszystko [CTRL+A] i naciskamy [DELETE] wyskoczy w pewnym momęcie komunikat z pytaniem czy kasować ciasteczka
klikamy nie.
W tym momęci łatwiej znaleść ten filmik czy tą mp3
no to jeszcze raz po kolei :
kasujemy pliki z
Temporary Internet Files
wchodzimy na stronke i oglądamy filmik lub słuchamy dzwonków na komórke
wchodzimy spowrotem do Temporary Internet Files
jeśli był otwarty naciskamy F5 aby odświerzyć okno
wybieramy z tego folderu interesujący nas plik i przenosimy tam gdzie chcemy
po skopiowaniu kasujemy znowu wszystko z Temporary Internet Files
i powtarzmy od początku
(najlepiej dane kopiowanie przeprowadzić w trakcie oglądania)
zdarza się że po obejrzeniu automatycznie się kasuje z dysku
ps. do tego folderu zasysają się też wirusy trojany i inne ścierwo więc uważajcie co odpalacie ....
dokładnie należy zwracać uwagę na rozszerzenia pliku !
drugim sposobem jest użycie FlashGeta
a dokładniej opcji w nim zawartej ....
po kliknięciu na strefę zrzutu prawym klawiszem myszy pokaże się menu kontekstowe
należy wtedy wybrać eksplorator serwera w pole adres należy wkleić link do stronki na której znajdują się interesujące nas pliki .. wybrać co nas interesuje i ściągnąć (czasem się nie da bo trzeba podać hasło dostępowe) ale w większości przypadków się udaje ...
na około 80% w ten sposób można zassać dowolny pliczek z prawie każdej stronki ....
....... jeśli są jakieś nieścisłości to sory ...... pisałem to o 4:25 więc jestem trochę zmęczony i mogłem popisać troche od rzeczy
Pozdro all