Mój komp:
Procesor: Amd athlon 1700 xp+
Karta grafiki: GF 5200FX 128MB Palit
Płyta główna: GA-7N400E-L (Gigabyte)
Pewnego dnia mój znajomy chciał przetestować u mnie swój procesor (AMD Athlon 2600+). Zapomnielismy zmienić szynę (z 133MHZ jaką obsługiwał moj procesor, na 166MHZ obsługiwane przez procesor znajomego). Wysypał sie system i wyskoczył błąd, że jakiś tam plik(ntfs.sys bodajze) jest uszkodzony - i to był dopiero początek ostrej jazdy bez trzymanki. Zorientowalismy się co zrobiliśmy źle, więc włożylismy z powrotem mój procesor. Dalej wywalał ten sam błąd. Zmiana ustawien na 166MHZ, zmiana procka, dalej ten sam błąd. No to mysle - format. Zaczynam instalacje windowsa - BŁĄD(podczas ładowania plików instalacyjnych,[płytka działa]). No ok, jedziemy do znajomego z moim dyskiem. Podpinamy mój dysk, i procesor znajomego. Odziwo windows właczył sie bez przeszkód... ale to nic. Podpinamy mój procesor.... działa. Wracam spokojny do domu z dyskiem i procesorem, przeświadoczny, ze jakimś sposobem sie wszystko naprawiło. Podpinam wszystko, włączam kompa, zabootował się normalnie więc szybko wchodze do biosu zmienic szynę z powrotem na 133mhz. Z biosu został mi jeden cienki niebieski pasek na dole ekranu... - reset. Próba druga - system przestał sie juz nawet bootować... Znajomy przyjeżdża do mnie ze swoim procesorem. Wymieniamy procesory i oczywiście okazuje się, że jego procesor na moim kompie działa.(oczywiście teraz juz cały czas pamiętamy o zmianie szyny). Ale to jeszcze i tak nie to. Znajomy wraca do siebie z moim prockiem i... działa!!! Bez żadnych problemów! Dziś zrobilismy kolejną próbę i żeby było jeszcze śmieszniej tym razem (oprócz tego, że system wogóle sie nie zabootował) nie chciał włączyć mi się wentylatorek na procesorze!oO Po zmianie procesora na ten znajomego(athlon 2600) wentylatorek działał już normalnie...jak wszystko.
Podsumowując - mój procesor nie dość, że przestał nagle działac na moim kompie, to przeszkadza jeszcze w działaniu innym częściom, działając przy tym bez przeszkód na kompie znajomego. Natomiast procesor znajomego działa na moim i jego kompie bez problemów.
Czy to oznacza, że procesor się na mnie obraził?