Witam.Od wczoraj mecze się z komputerem.Mój problem polega na tym,że komputer chodzi aczkolwiek monitor włącza się lecz robi się czarny ekran.Zacznę od początku jak to się stało.Wczoraj rano włączyłem normalnie komputer i funkcjonował normalnie przez jakąś godzinę może więcej no i naraz wyłączył się sam.Włączając od nowa komputer jak i monitor komputer normalnie odpalił monitor również lecz na monitorze ukazał sie napis Asus i jakieś napisy z moja kartą graficzna itp.(nie wiem jak to dokładnie wytłumaczy),aczkolwiek to zawsze się pokazywało gdy włączałem komputer,no i zaraz po tym zrobił się czarny ekran.Po kilku minutach ukazał sie napis: Zapraszamy Windows XP i od razu zrobił się czarny ekran można powiedzie,że ukazał się ten obraz na kilka sekund.No i na tym polega mój problem.Bym zapomniał najlepsze jest to,że gdy zrobi się czarny ekran to gdy wyłączam monitor i jeszcze raz włączam widzę jak uruchamia sie komputer i jak po prostu chodzi(gdy jest ten obraz wydaje mi się tak trochę,że jest przyciemniony),lecz od razu znika i robi sie czarny ekran i tak mogę w kółko włączać ten monitor i on pokaże obraz na kilka sekund i po tych kilku sekundach od razu robi się czarny ekran.Proszę o jakieś wskazówki co może być tego przyczyną i co mogę zrobić w tym przypadku,ponieważ ja jestem zielony jeżeli chodzi o komputery.Jeżeli pisze w złym temacie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.