mam taki oto problem:
złożyłam komputer z nowych części:
AsRock G31M-S
Intel Celeron E3200
Hynix 2 x 512 Mb DDR2
Gigabyte GF8400GS 512MB
Dysk Samsung 320GB sata
DVD-RW Samsung sata
zasilacz 350W
Stał u znajomych, problem zaczął się po ok. 6 miesiącach, ich znajomy powiedział, że mają goły system i wrzucił jakieś stery (chociaż oczywiście były wgrane org. z załączonych do sprzętu płyt) i po pewnym czasie zaczęły się problemy, chociaż nie sądzę, że to z winy tych doinstalowanych sterów.
Przestał widzieć napęd DVD, po przepięciu w inną satę na płycie, było ok. Po pewnym czasie przy graniu w dziecięce gry zaczął się zawieszać (gry z wymaganiami GF2, 128MB ram, 50Mb wolnego miejsca na dysku). Jedynym wyjściem twardy restart (przycisk restart nie działał, można było tylko wyłączyć włącznikiem - wyłącza się od razu), po ponownym uruchomieniu zatrzymywał się na pierwszym ekranie (powitalny płyty głównej).
No i pierwsze co sprawdzałam to dysk, napęd, grafika, zasilacz wszystko ok.
Na tej konfiguracji chodziła gra Batterfield, to chyba było wszystko dobrze.
Reinstalowałam system, karta diagnostyczna nie wykazuje żadnych błędów.
Po odpoczęciu hehe wszystko przez miesiąc chodziło do kolejnej zawiechy.
Później zdarzało się częściej i do tego rozwaliła się bateria od biosu (trzeba było przy każdym uruchomieniu ustawiać datę i godzinę).
Wymiana baterii, tydzień minął to samo.
Wymieniłam baterię na nową i wysłałam na gwarancję płytę z prockiem i ramem, podmienili bios i stwierdzili, że jest ok.
Był w "naprawie" ok. 10dni, wysyłałam z nową baterią, a jak dostałam dzisiaj, podłączyłam i znowu trzeba ustawiać datę i godzinę.
Miał ktoś podobny przypadek?
Blagam o pomoc bo już mi siły brak i cierpliwości.