Witam. Mam problem z moją kartą graficzną. Jak w temacie jest to Radeon (Asusa) HD5770. Na monitorze w losowych momentach (np. w grze lub w czasie przeglądanie internetu) na monitorze pojawiają się pionowe paski w różnych kolorach. Nie ma to to żadnej reguły czasami włącze komputer i nie pojawi się ani razu a czasami wręcz nie da się nic zrobić. Po pojawieniu sie takiego paska tylko reset. Na początku myślałem że to może wina zailacz, bo jak wiadomo jest to wymagająca karta a mialem 350W. Jednak się myliłem. Wymieniłem zasilacz na Corsair TX650W (52A na 12V). Niestety to nie pomogło. Zastanawiam się czy jest to może wada karty graficznej czy może nie wpółpracuje z resztą mojego kompa. Innyą ciekawą dolegliwością jest to że po prze3jsciu w stan wstrzymania zawsze pojawia się na monitorze kolorowa szachownica i również muszę resetować moją maszynę. Czasami po pojawieniu się tych pasków wyskakuje mi że Konfiguracja programu Soundmax została zminiona ponowna instalacja oprogramowania może naprawić ten problem. Po taki komunikacie nie mam dzwięku do czasu ponownego zainstalowania sterowników.
Reszta mojego kompa:
Płyta Główna; Asus P5VD2-MX
Ram:2,5 GB
Dysk:Hitachi HDS721616PLA380 ATA Device
Procek: Intel Pentium D 2razy 2,8Ghz