Witam:)
Mam pewien problem i naprawdę liczę że mi pomożecie

Mianowicie od jakiś 2 tygodni zaczął mi się psuć dźwięk w komputerze... tzn zaczęło trzeszczeć a przy odpalaniu jakiegokolwiek programu strasznie się cięło. Sprawdziłem na początku wszystkie kablem do głośników i wszystko było w porządku. Stwierdziłem że to wina wirusów które mam w komputerze więc zrobiłem format... po zainstalowaniu Windowsa problem nie ustąpił, dźwięk ciął się już przy włączaniu systemu. Zrobiłem format na 2 partycji i przy okazji na 1 więc zainstalowałem ponownie system i już było trochę lepiej a jednak nie do końca. Na pewnym Gronie "Windows XP" założyłem podobny temat gdzie poradzono mi abym zdjął partycje zrobił format i założył jeszcze raz. Więc tak zrobiłem instalując wszystko po raz 3 jak nie 4. Dźwięk staje się niewyraźny a jak odpalam mozille to już się tnie konkretnie do pewnego czasu dotąd aż znowu czegoś nie uruchomię. Tak to wszystko jest w porządku Jest to bardzo irytujące bo nawet jak się uruchomi wygaszacz ekranu to nie idzie słuchać muzyki. Kompletnie nie wiem jak mam rozwiązać ten problem robiłem już wszystko co mi przychodziło do głowy. Podam też jaką mam płytę główną i zintegrowaną na niej kartę muzyczną
GA-8IPE100 Series Intel 865PE Chipset .... próbowałem też ściągnąć sterowniki od producenta jednak to nic nie daje bo nawet nie da się ich ściągnąć plik zajmuje 1.4 kb. Pozdrawiam i licze na wasza pomoc