Napisałeś, że chcesz sobie pograć, jak może wiesz (a raczej nie) na GF8500 nie pograsz sobie w nic nowego, no chyba że w najniższych detalach (układanie klocków lego) - nie wspomne juz o grach, które wyjdą za jakiś rok.
i nie mówią tu o maniakalnym graniu, tylko o odpaleniu sobie raz na jakiś czas gierki dla zabicia czasu i nie denerwowania się, że "mam nowego kompa, a gra wygląda jak sprzed 10 lat"
Zapewniam Cie, ze na tym GF8500 bedzie sie dalo pograc w te gierki, ktore chce

a wymagania mam masakrycznie niskie, wiec tym bardziej... Nie wszyscy niestety maja czas na gry
Nawet najdrozsza karta graficzna, po roku staje sie typowym sredniakiem... Przesciganie sie w osiagach nigdy sie nie skonczy;) Sztuka jest dobrac karte ktora bedzie miala godny stosunek jakosci do ceny oraz ustalic % wykorzystania karty. Bez sensu jest wydac prawie 600 zł za karte, ktorej sie w najblizszych latach w 100% nie wykorzysta. Lepiej dolozyc te zł na cos innego co sie bez watpienia przyda.
W miedzyczasie czytalem troche o grafach i przegladalem ich osiagi, co ciekawe znalazlem tanszego radeona z minimalnie lepszymi osiagami:
Radeon HD2600Pro 512MB 128bit - 225zł
napisałeś, że nie będziesz podkręcać....
i błąd wydajesz kasę na e4300, który praktycznie nie różni się od e2140
Wystarczy, że podniesiesz mu FSB bez żadnych dodatkowych kombinacji i masz wydajniejszego procka niż niepodkręcony e4300
więc masz juz ok 150zł w kieszeni
Idac Twoim tokiem myslenia, twierdzisz, ze E4500 jest gorzej podkrecalny niz E2140?
jak uważasz się za genialnego, to powiedz mi co da ci 16MB cache
a co do dysku, dopłacisz będziesz miał większy hdd
Szczerze? Uwazam, ze da mi to niewiele, roznica bedzie niezauwazalna i minimalnie wpłynie na szybkość całego systemu.... Ale jestem w stanie poswiecic cene 4paka Warki za te dodatkowe 8MB;)
WD vs Seagate
3 lata gwarancji vs 5 lata gwarancji
Osiagi podobne, wiec tutaj nie widze nawet konkurenta.
ten feel, który podałeś to totalny szajs, gdybyś wstawił modecoma MC, to ok, ale nie feel, który nie ma prawie żadnych zabezpieczeń i nie chodzi tu o o/c
Przyznaje sie bez bicia, Feel to szajs

Za malo uwagi poswiecilem zasilaczowi. Znowu troszke poczytalem i postanowilem za pare zl z karty graficznej dorzuce na lepszy zasilacz, a mianowicie:
Chieftec 450W GPS-450AA-101A BOX - 149zł
tego pionierka łatwo przerobisz na model obsługujący LF
Jesli to Twoj jedyny argument na korzysc pionierka to ja podziekuje i jednak wybiore wersje bez przerabiania
I na koniec prosił bym grzeczniej.
A mała przerwa była po to, żebyś dał sobie na wstrzymanie, zobaczymy, czy podziałało
Uwazam, ze jestem grzeczny. W kulturalny sposob wyrazam swoja opinie, chyba mi wolno?
p.s. Twoj ostatni post bardzo mi sie podobal, zawiazala sie dyskusja na wyzszym poziomie niz dotychczas
Moja aktualna konfiguracja:
PROCESOR: Intel Core 2 Duo E4500 (2.2GHz, FSB 800MHz, 2MB cache, LGA775, 65nm, BOX) - 363zł
PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte P31-DS3L (Socket 775, P31+ICH7, DualDDR2-1066, SATA2, GBLAN, ATX) - 219zł
PAMIĘĆ RAM: Patriot DDR2 2x1024MB 800MHz Dual CL4 EP Low Latency (4-4-4-12) - 172zł
KARTA GRAFICZNA: ASUS Radeon HD2600Pro 512MB 128bit - 225zł
DYSK TWARDY: Seagate Barracuda 7200.10 250GB (Serial ATA/300, 7200 rpm, 16MB cache, NCQ, RoHS) - 212zł
NAPĘD: Lite-ON DH-20A1L LightScribe SATA czarny (LightScribe, 8xDVD+RW, 8xDVD+R DL) - 92zł
CZYTNIK KART ONE-IN-ALL: Tracer - 30zł
ZASILACZ: Chieftec 450W GPS-450AA-101A BOX - 149zł
RAZEM: 1462zł