ACER 7738 P8700
Mój faworyt, jak na razie. Duża przekątna matrycy 17,3" na dodatek Matryca CineCristal LED (ponoć gwarantująca bardzo dobrą jakość obrazu {jeśli się mylę proszę od razu mnie wyprowadzić z błędu:)}).
Jedynie czego nie jestem pewien to:
- Procesora: Intel® Core™ 2 Duo Processor P8700 2x2,53GHz /3MB L2 Penryn 45nm/ FSB 1066 MHz
Czy jest on tak wydajny jak Intel Core i5, a co ważniejsze czy sobie poradzi z nowymi grami?
- Rozdzielczość: 1920x1080
Wydaje się trochę przesadzona, w takiej rozdzielczości chyba komputer może kuleć z nowymi grami.
-Linux - co prawda nie ma od razu Win7 ale posiadam własnego więc z tym nie powinno być problemu.
Samsung R580
Nie jestem do końca przekonany do tej firmy. Co prawda telewizory i monitory robi b. dobre (sam je posiadam), ale co do komputerów już tak pewny nie jestem.
Acer Aspire 5740G-434G50MN
Kolejny Acer, tyle że już z mniejszą rozdzielczością i z ATI Mobility Radeon HD5650 na pokładzie.
Sony VAIO VPC-EB1S1E
Ostatni, najdroższy laptop ze wszystkich (ale również najładniejszy), o którym słyszałem wiele dobrego. Konfiguracja też wygląda przyzwoicie, tylko pytanie czy opłaca się wydać takie pieniądze tylko za to że jest to Sony?
Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze najbardziej wydajnego laptopa który poradził by sobie z nowymi grami. Dziękuje z góry i pozdrawiam:).