Patryk 24 napisał(a):2.Pamiątki OCZ wiadomo świetna firma tylko coś mi się zdaje,że ten model który podałeś to jednak stary typ OCZ może coś nowego??(chociaż mogę się mylić),
pamięci bierz te =>
PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4 = 298
ale nie ze względu na to czy są stare, czy nie, ale na cl, lepiej żeby by było jak najniższe (tym bardziej, że cena jest podobna)
3. No i dysk mam teraz u siebie samsunga i bardzo dobrze się sprawuje i w nowym kompie też bym na niego stawiał no chyba,że ten WD jest dużo szybszy(i tutaj jedno pytanko WD ma 16 MB cache a zauważyłem,że niektóre dyski maja już po 32 mb cache co to właściwie daje?, chodzi mi przede wszystkim o wydajność)
co do cache, to może zauważysz różnice, gdy bedziesz wchodzić na partycję z bardzo dużą ilościa małych plików (np. tylko muzyka na 50GB partycji), min. różnica będzie też przy kopiowanie, ale wątpię, czy zauważysz to gołym okiem.
co do dysku, to wd są ok, jeżeli chesz samsunga, nie ma problemu np. ten =>
Samsung SpinPoint F1 500 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) - 241
lub trochę większy:
Samsung SpinPoint F1 640 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) - 284
co do samego zestawu jest prawie ok, chodzi o płytę gł. ona nie obsłuży pełnego crosfire (x16) więc trzeba by tać cos na chipsecie X38 np.
DFI LanParty DK X38- T2R - 534
lub
Gigabyte GA-EX38-DS4 - 558
jak powiedzą, że nie mają tych płyt, to powiedz, że chcesz i koniec (jak będzie im zależało to ją ściągną)
Autor postu otrzymał pochwałę