Bardzo mi zależy na 250 stałych fpsów przy średnich detalach w CoD 4.
Dało by radę ułożyć taki sprzęcik?:)
* Sama BUDA
procek :
Intel Core 2 Duo E8200
ram :
OCZ 4GB (4x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0
zasilacz :
Corsair CMPSU-550VXEU - 550W
dysk :
Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda
płyta główna :
ABIT IP35-E /intel P35/
karta graficzna:
Radeon 3870X2 1GB 2xDVI
monitor:
MONITOR LCD22" IIYAMA E2202WSV -B
agresja napisał(a):
Tak na marginesie ,do płynnej gry starcza 30-60 fps ,w niektórych grach ,np. Counter Strike różnica jest jeszcze nieznacznie widoczna powyżej tej granicy (+20fps) w detalach ,więc nawet jeżeli będziesz miał te swoje 250FPS to i tak nie odczujesz różnicy między 250 a 60/80 FPS .
Poza tym jeżeli używasz LCD-ka to max jaki będzie wyświetlał to 75FPS
VaDeMeCuM napisał(a):A może warto zainwestować w 4 rdzeniowy Procesor?
VaDeMeCuM napisał(a):A może warto zainwestować w 4 rdzeniowy Procesor?
lemur napisał(a):Ponieważ ta karta jest nowa, w nowej technologi wykonania oraz posiada ona 2 rdzenie na jednej karcie
kajtekjr napisał(a):Czytałes testy ? Czy poleciłes ja tylko dlatego ze jest nowa i ma dwa GPU?
Czytałes testy ? Czy poleciłes ja tylko dlatego ze jest nowa i ma dwa GPU?
Ja powiem ze czytalem testy na BETA sterownikach i szału mnie ma, GTX/Ultra nadal królem.. Zobaczymy, moze za 2 miesiace sie to zmieni kiedy pojawia sie finalne sterowniki, bo ATi zapowiada zwiekszenie wydajnosci.. Choc z drugiej strony to samo bylo z HD2900XT i skonczyło sie na zapowiedziach, a wydajnos pozostała na tym samym poziomie
LesO napisał(a):Rozwaliłesz mnie tym
VaDeMeCuM napisał(a):agresja napisał(a):
Tak na marginesie ,do płynnej gry starcza 30-60 fps ,w niektórych grach ,np. Counter Strike różnica jest jeszcze nieznacznie widoczna powyżej tej granicy (+20fps) w detalach ,więc nawet jeżeli będziesz miał te swoje 250FPS to i tak nie odczujesz różnicy między 250 a 60/80 FPS .
Tu bym się z tobą kłócił , w niektórych grach , takich jak Call Of Duty 2 , po przekroczeniu 125 FPS'ów ,np. lepiej się strzela , wyżej skaczę.Dlatego zależy mi na 250 stałych , przy średnich detalach w CoD4:)
A może warto zainwestować w 4 rdzeniowy Procesor?
agresja napisał(a):VaDeMeCuM napisał(a):agresja napisał(a):
Tu bym się z tobą kłócił , w niektórych grach , takich jak Call Of Duty 2 , po przekroczeniu 125 FPS'ów ,np. lepiej się strzela , wyżej skaczę.Dlatego zależy mi na 250 stałych , przy średnich detalach w CoD4:)
A może warto zainwestować w 4 rdzeniowy Procesor?
Nie wiesz co mówisz ,przeczytaj jeszcze raz to co napisałem -takie są fakty i ich nie przeskoczysz .Poza tym jeżeli używasz LCD-ka to max jaki będzie wyświetlał to 75FPS
Tego też nie przeskoczysz .
Nie wiesz co mówisz ,przeczytaj jeszcze raz to co napisałem -takie są fakty i ich nie przeskoczysz .
VaDeMeCuM napisał(a):Nie , nie gram na LCD ....
lemur napisał(a):Trzeba mieć odświeżanie ekranu najlepiej jak najwyższe. Ja mogę mieć max 75Hz, do tego wyłączona opcja "synchronizuj każdą klatkę" i na moim sprzęcie 250FPS non stop
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości