Bardzo prosiłbym o pomoc w złożeniu domowego PCta do pracy i gier (powiedzmy 50/50). Komputer przeznaczony będzie głównie do pracy z AutoCADem + trochę Photoshopa i renderowania w 3dsMax, więc dobry procek i odpowiednia ilość ramu to chyba podstawa. Nie ukrywam, że w wolnym czasie lubię sobie pograć w najnowsze tytuły, więc fajnie byłoby, gdybym chociaż przez jakiś czas nie musiał się przejmować czy odpalą mi na najwyższych detalach. Zwykły dysk HDD 500gb-1tb wystarczy. Do tego jakiś solidny napęd/nagrywarka dvd, a klawiaturę, mychę i głośniki już sobie ogarnę

Z zestawu, który obecnie posiadam bardzo zadowolony jestem z obudowy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black, której dystrybucja została niestety zakończona, więc nowszy odpowiednik z tej firmy byłby mile widziany (Gladius M35 Pure Black?). Ich zasilacz też już 3 lata daje radę. Pracuję przy monitorze LG 22EA53 LED IPS, który w 100% spełnia moje oczekiwania, więc jakiś nowszy model o podobnych parametrach będzie jak znalazł.
Za całość razem z 22-23" monitorem chciałbym zmieścić się w kwocie 4 000 złotych. Mam nadzieje, że w tej cenie uda się zaproponować coś fajnego

Z góry dzięki za wszystkie propozycje!