Wreszcie nastał ten dzień kiedy rozum wziął górę i chcę kupić 1 laptop w swoim życiu

Od razu napiszę, że totalnie nie znam się na tych sprawach,wiec prosze was o pomoc w wyborze laptopa

Napiszę może kilka zdań czego bym wymagał od takiego laptopa o ile będzie to możliwe hehe

Potrzebuję laptopa który ma powyżej 16".
Cena tak jak w nazwie tematu do 3tyś ale najlepiej w przedziale 2400-2900zł.
Co do producenta to odpuszczam bo niestety nie znam się.
Jeżeli chodzi o segment to hmm.. multimedialny, internet i komunikacja. ( długo pracuję w sieci, ogladam różne filmy zwiazane z pracą, komunikuje się z ludzmi poprzez internet, czyli gry OFF bo już wyrosłem z tego i zakończyłem zabawę hehe..)
Jeżeli chodzi o procesor to chyba najlepiej coś z Intela i3 albo i5
Co do wielkości pamięci RAM to zależy mi żeby było jej dużo ale nie wiem ile w laptopie może być i od czego to zależy, więc napiszę między 8 a 16?
Dysk twardy no musi być po prostu dobry

Grafika to hmm..zapewne w takim przedziale cenowym to nie będzie zła,wiec nie napiszę w ogóle

Teraz kolejny ważny punkt to,żeby bateria dosyć długo trzymała albo była pojemna i czas pracy na akumulatorze był dosyć długi.
System operacyjny - korzystałem i korzystam ogolnie z Windows7 bo inne systemy operacjne jakoś mnie nie przekonują a wersja 8.1 totalnie mnie odrzuca.
Waga,kolor,stylistyka - obojętnie bo zależy mi na SZYBKOŚĆI,WYDAJNOŚCI a nie na wyglądzie

Wymagania jak kobieta podczas ciąży ale skoro to bedzie 1 laptop i są fundusze to chciałbym dobrze zainwestować swoje pieniądze i kilka lat godnie korzystać z takiego laptopa

Proszę o pomoc