Witam,
Testowałem łącze, okazało się że powód dla którego nie zmienia się ip oraz wczytywanie stron jest dość długie, tkwi w tym że łącze leży na serwerze proxy. Możliwie że powodem obciążenie łącza jest komunikat który pojawia się jeśli nie zostały zapłacone jakieś rachunki - w moim przypadku tak było i od tego momentu gdy ujrzałem ten komunikat zrobiło mi "kuku" . Użyłem wszelkich dostępnych opcji by naprawić samodzielnie ten problem, lecz bez rezultatów. Sprawdzałem na systemach Windows XP, 7, oraz na macbooku - to samo jedno ip i słabe łącze. ( nie wiem co mogę dalej zrobić, chyba złoże reklamacje, bo nie będę płacić za coś co nie spełnia wymogów z umowy.)
Też dzwoniłem w tej sprawie do netii ale nic nie pomogli, twierdzą że wszystko jest OK.
Moje łącze netii leży na linii TP. Nie wiem może tam trzeba dzwonić. Również może być fakt że rzucili 1 i 2 Mb na "czarna lista" - w Polsce wszystko możliwe. Z tego co wiem najniższe łącze w netii to 4 Mb/s. Za miesiąc kończy m się umowa. W czwartek tj. 05.08.2010r. miła Pani z netii dzwoniła i przedstawiła mi ofertę abym już przeszedł na nią. Nie zgodziłem się, nadmieniłem, że poczekam do końca umowy wtedy zobaczę jakiego operatora wezmę. Nie wiem jakie ta Pani miała intencje, ale nie wytłumaczyła dlaczego chce przekierować mnie na lepsze łącze poprzedzając umowę. Na drugi dzień zaczął się problem z netią + komunikat o uregulowanie rachunku który został przelany w czwartek.
Wiec to musi być ich wina również ip proxy pokazuje lokalizacje Netia - Warszawa. Teraz próbowałem się do dzwonić, lecz coś nie chcą łączyć z serwisem.
Będę próbował dalej. Jak coś dam znać jeśli to awaria jakaś jest bądź nie wiadomo co

P.S. Jak mi neta nie wyłączą