przez lawrence_90 05 Maj 2009, 18:35
Witam wszystkich serdecznie. Więc tak : mam problem i to duży. Zainstalowałem rano Windowsa 7 Build 7100. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. No i zaczęło się. Chcę zmienić mac adres karty atheros AR5007EG i za cholerę się nie da. Męczę się z tym od 9 rano. Próbowałem wszystkiego : "SMAC" - uruchamia się, ale wyskakuje błąd że mam ograniczony dostęp do rejestru, "etherchange" - w ogóle nie odpala, "SIW" (System Information for Windows) - program informuje, że zmiana adresu przebiegła pomyślnie, jednak sprawdzam ipconfig/all w konsoli - fabryczny adres mac (nie nastąpiła żadna zmiana). Próbowałem metod grzebania w rejestrze i tworzenia kluczy "NetworkAddress" - nie działa. Czy zmiana adresu MAC w Windows Vista i Windows 7 to jest mankament? W moim przypadku brak zmiany mac adresu oznacza brak internetu, a co za tym idzie? Powrót do starego, poczciwego Windowsa XP. Proszę o pomoc.
Próbowałem zainstalować starsze sterowniki do karty wifi, ale przy próbie odinstalowania obecnych (stery Microsoftu), a następnie zainstalowania innych Windows automatycznie instaluje swoje. Dziwne to wszystko...
Intel Pentium Dual Core (Merom) T2390, Compal IFL90, 4 GB DDR2 (2x OCZ2MV6672G), nVIDIA GeForce 8600M GT 256 MB, TOSHIBA MK3252GSX (320 GB, 5400 RPM, SATA-II), Logitech MX518 Batman Edition