Posiadam Neostrade 1 mega już od kilku lat i do tej pory nic się nie działo, ale teraz gdzieś od 2 tygodni prędkość pobierania tak jakby mi się zmniejszyła. Do tej pory było normalnie download 1024 kb/s czyli w granicach 125-130 kB/s , ale teraz największy download mam gdzieś w granicach 105-115 kB/s i prędkość cały czas skacze, tzn dochodzi do tej prędkości 105-115 kB/s i na chwile spada gdzieś do około 60-80 kB/s i znów wzrasta do tej maksymalnej. Przedtem się tak nie działo, cały czas pobierało się prędkością 125-130 kB/s.
Jak testuje łącze na jakiejś stronie do testowania (sprawdziłem takich chyba z 5) to na każdej pisze mi że download mam około 0.85 Mb/s zamiast 1 Mb/s.
Zrobiłem filmik pokazujący tą moja prędkość pobierania:
http://www.youtube.com/watch?v=Y5bu1VRgZ8c
Jest to przykładowy plik z programem Skype pobrany z pierwszej lepszej strony, ale z każdej innej strony się tak pobiera, i też różnymi programami (na filmiku akurat jest IDM)
Z internetem łączę się poprzez router, sprawdziłem dwa inne kompy podłączone do mojego internetu i tak samo, bo na początku myślałem że coś jest z moim kompem, jakiś wirus czy coś, ale nie.
Nie wiem co się dzieje, proszę o odp.