Witam!
1.Chciałbym przezucić się na linuxa z windowsa.Mam problem bo niewiem za dużo o linuxach.Mugłby mi ktoś doradzić ktury wybrać na początek.Najlepiej taki który działałby z xp'kiem jednoczesnie i bez wiekszych kłopotów.
Garret napisał(a):Myślisz że jak zainstaluje mandrive'a na tym samym dysku co windows to niebędzie problemów???
hmmm ja bym wziol ok 10 gb na ext3 a swap zalezy od ilosci ramu jaki posiadaszGarret napisał(a):Ile potrzeba miejsca na dysku żeby zainstalować mandrive
Garret napisał(a):Podałbyś mi strone gdzie moge znaleść wszystko od podstaw jak zainstalować linuxa.
Garret napisał(a):Dla bezpieczeństwa pod linuxa potrzebny jest jakiś antiwir, jak tak to jaki????
Garret napisał(a):Podałbyś mi strone gdzie moge znaleść wszystko od podstaw jak zainstalować linuxa.Łącznie z robieniem partycji.Lepiej jest instalować z tym xp czy zainstalować nowy i wszystko od początku?????Dla bezpieczeństwa pod linuxa potrzebny jest jakiś antiwir, jak tak to jaki????
Garret napisał(a):a jest gdzieś wersja Dvd albo dvd torrent???
Dla bezpieczeństwa pod linuxa potrzebny jest jakiś antiwir, jak tak to jaki????
Podobno mandriva to dystrybucja o bardzo złej opinii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości