Lancuś napisał(a):Śmiać mi się chce jak dla niektórych głównym wyznacznikiem przy kupnie telefonu jest jakoś zdjęcia. Ludzie od tego jest cyfrówką.
A aparat w telefonie to tylko dodatek, tak jak odtwarzacz mp3. Zdjęcia i tak robi się sporadycznie.
Niektórzy nie mają cyfrówek, a nawet jeśli mają to nie będą z nimi chodzic cały czas i właśnie po to jest telefon z dobrym aparatem, a co do odtwarzacza się zgadzam, ale na telefonie(i to E398) też można słuchać dobraj jakości muzyki.
Lancuś napisał(a):motce nie ma Irdy, słownika T9- dla mnie to ważne, radia... w motce nie można nagrywać filmików.

irda się już przeżyła, teraz się liczy bluetooth

co do T9 to pisze wszędzie, że ma słownik, ja na niej nigdy esów nie pisałem to nie wiem

piszesz, że aparat, albo odtwarzacz w telefonie nie są dla Ciebie ważne, a zwracasz uwagę na to, że nie ma radia

w E398 nie można nagrywać filmików, ale po to się wgrywa soft do E1 i wtedy telefon jest dużo lepszy i ma kamerę
Lancuś napisał(a):6230 vs K700i - oba telefony bardzo podobne. Użytkuje się je bardzo przyjemnie. Na rzecz k700i przemawia większy wyświetlacz, ładniejsze menu, brak ograniczeń czasowych dyktafonu i kamery. Ogromną wadą zaś jest joistick i brak slotu kart pamięci. Natomiast za nokią przemawia: możliwość rozbudowy pamięci- dla mnie to bardzo ważna sprawa, ładniejszy wygląd (jak dla mnie), możliwość wymiany obudowy.

i tak samo jak wyżej piszesz, że nie korzystasz z kamery, a zwracasz na to uwagę, tak samo z kartami pamięci, po co to jeżeli nie słuchasz mp3, przecież kilka dzwonków i pare tapet, filmików itp. bez problemu zmieści się na K700i

a co do joystica to to, że się psuje nie jest regułą, znam dużo osób, które mają SE i nie mają problemów z joystickami
Sorki za taką wypowiedź, ale Twój(Lancuś) post zaprzeczał sam sobie
Więc ja polecam E398 i soft do E1 i raczej nie będziesz żałował