Hey.....Nie bez powodu dyskusje na temat antywirow nazywane sa czesto "temat rzeka".....Bo tylu ilu nas tu jest to tyle tez i bedzie opini.....Nie chce sie tu wypowiadac, ktory jest najlepszy....Moge ci tylko napisac moje spostrzezenia z uzytkowanych programow...Na poczatku byla Panda AV(szybka, zzerala mala zasobow, duza baza wirusow, czesta aktualizacja lecz zawiodla mnie 2x przez co musialem zrobic reinstall i skonczyla sie z nia przygoda), potem Panda Platinum IS(troche "ciezsza", lecz wykrywala tez mailware, spyware i miala tez nowszy silnik skanujacy, bardzo slabo radzila sobie z wirusami skrypowymi i musilalem jej takze podziekowac)....Koejny jezdziec to McAfee Virus Scan 8.0(wg. mnie najlepszy wybor jakiego dokonalem; duza baza wirusow, lekki, skuteczny monitor, doskonale radzil sobie z wirusami skryptowymi, nie wpuscil mi niczego, sa z nim tylko problemy na win 2k, dlatego tez musialem szukac czegos nowego)...Hmm nie moge wspomniec o Kasperskym v5.0(strasznie mulil mi kompa, wpuscil 2 trojany i wystepowaly problemy z zamykaniem systemu[wersja 4.5 jest nie do z darcia])...Obecnie uzywam kontrowersyjnego(niektorzy zamordowaliby, a inni daliby sie powiesic za Symantec Very Happy) NAV-a 2005 Pro z NIS-a i jestem z niego zadowolony....Jak dla mnie bezproblemowy(choc wooolny, ale monitor skuteczny--->sprawdza plili jeszcze przed pobraniem z neta i nie wpuscil mi jeszcze niczego(jesli chodzi o virki, exploity itp...bo ma malutkie problemy z niektorymi trojanami) choc baza wirusow to tylko 67tys z hakiem, a obecnie Panda ma juz w bazie ponad 80tys....
To jest moje zdanie na temat tego czego uzywalem.....Pozdro
LOCO napisał(a):Ja bardzo sobie chwale NOD32
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości