ZxCv napisał(a):Pod jakim względem lepszy jest Linux od Windowsa i czym go przewyższa?
Magik napisał(a):standardy czyli bezpieczenstwo, serwer to tylko pod linuxem
MUTOPOMPKA napisał(a):1. odpali na każdym konfigu (nawet na 386DX z 1MB ramu).
MUTOPOMPKA napisał(a):4. zero problemow z wiruchami Smile
okocza napisał(a):z tym się zgodzić nie mogę akurat Smile u mnie ubuntu nie poszło na 64MB ramu Wink
okocza napisał(a):Precel ale MUTOPOMPKA napisał że odpali na każdym konfigu, więc napisałem że nie.
t0d napisał(a):ps jakoś tylko 2 osoby w tym temacie siedzą na linuxie
t0d napisał(a):ps jakoś tylko 2 osoby w tym temacie siedzą na linuxie
ps jakoś tylko 2 osoby w tym temacie siedzą na linuxie
Magik napisał(a):Albo kolorowy, latwy w uzytkowaniu system ze wsparciem technicznym
Precel napisał(a):wsparcie masz jak masz boxa bo jak slysza ze masz OEMa to maja cie w du** taka jest prawda
Magik napisał(a):t0d napisał(a):ps jakoś tylko 2 osoby w tym temacie siedzą na linuxie
Nie kazdy ma w domu tylko jeden komputer![]()
Magik napisał(a):Albo kolorowy, latwy w uzytkowaniu system ze wsparciem technicznym i skromniejszym oprogramowaniem darmowym, pod ktory jest pisanych wiekszosc gier lub Linux, dla ktorego trzeba poswiecic niejedna noc, wsparcie w postaci userow i mnostwa darmowego softu.......
Magik napisał(a):Wieksza intiucyjnosc tego systemu i grono zwolennikow byloby o wiele wieksze.......Ale wiekszosc userow to gracze, wiec nie ma o czym gadac
Pozdro
Magik napisał(a):Oba te systemy musza sie uzupelniac
t0d napisał(a):to skoro L jest taki super, dlaczego nie masz go na obu? ja mam też więcej niż jeden komp w domu - i tylko na tym na którym siedzi zalega na partycji (bo się chyba przez compiza zepsuł i narazie nie da się nic zrobić - a na zabawę w konsoli nie mam czasu)
t0d napisał(a):dlaczego nie masz go na obu?
t0d napisał(a):na windowsa przecież też są darmowe aplikacje - w którym miejscu ma być ich mniej? wskaż przykład proszę
t0d napisał(a):tego tzn którego? jeśli linux to mógłbym polemizować:
t0d napisał(a):wiesz jak się ustawia bezprzewodowe połączenie sieciowe z szyfrowaniem WPA2 na ubuntu gutsy gibbon? przez edycję jakiegoś zakamuflowanego pliku ukrytego gdzieś w etc\ - bez czytania jakiegoś potężnego FAQ bym sobie nie poradził
Magik napisał(a):pobudkami
t0d napisał(a):myślę, że gdyby adobe zrobił w pełni linuksową wersję fotoszopy, o wiele więcej użytkowników by się przerzuciło na L
t0d napisał(a):po pierwsze "powódkami" a nie
t0d napisał(a):że więcej darmochy = bardziej superowy system
t0d napisał(a):myślę, że gdyby adobe zrobił w pełni linuksową wersję fotoszopy, o wiele więcej użytkowników by się przerzuciło na L
t0d napisał(a):ps podłączenie się lapem do bezprzewodowej sieci uznaję jednak za "przyziemne" - rok temu trochę podróżowałem i widziałem, że np na lotniskach dużo sieci komercyjnych jest właśnie szyfrowanych wpa2 (ale większość nadal WEP - czyli prostszym, który można skonfigurować klikaniem w ikony w systraju)
Użytkownicy przeglądający to forum: Winston134 oraz 9 gości