Mam wiele pytań odnośnie instalacji Linuxa. A więc zacznijmy chciałbym zainstalować Linuxa na drugim kompie na którym aktualnie mam Windows XP HE.
Lecz z powodu mojego laictwa w tym temacie mam pare pytań na które mam nadzieję otrzymać odpowiedzi.
1.Ściągnięcie. Z tego co widze jest wiele możliwości mnie interesuje wymieniona w temacie Mandriva. Nowa wersja to 2010.1 lecz na jednych stronach z mandrivią 2010.1 widze że warzy 650mb a na innych mandriva 2010 warzy 4.5 gb. Czyli pytanie co jest co i co ściągnąć.
2.Instalacja. Chciałbym zainstalować Linuxa na czysto czyli na początek format, przy Windowsie wsadzałem płytke resetowałem kompa wciskałem F8 wybierałem napęd DVD potem format i instalcja. A tu pojawia się moje drugie pytanie czy przy Linuxie będzie tak samo że wsadze płytkę na której będę miał nagranego linuxa, zresetuje kompa, dam F8, uruchomie DVD i pojawi się okienko gdzie chciałbym zainstalować Linuxa i czy zformatowac dany dysk czy może wygląda to zupełnie inaczej(a jak tak to jak i co robić)
To wszystko. Liczę na szybką odpowiedź.