Chciałbym się dowiedzieć ponieważ jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o obsługę komputera czy da sie rozwiązać mój problem a mianowicie:
Miałem na komputerze 2 partycje C i D
Na partycji C miałem zainstalowany Windows XP proffesional SP3
Na partycji D miałem wszystkie jakieś pierdółki typu filmy gry jakies programiki itp.
Postanowiłem pójść w końcu z duchem czasu i zainstalować Windows 7 niestety nie umiałem tego zrobić przy odpaleniu komputera lecz z pozycji Mój komputer -> stacja cd-rom etc.
Instalacja: wszystko ładnie pięknie nigdzie nawet nie chciało ruszać mojej partycji D tylko partycje C (systemowa) wiec sie ucieszyłem że poszło "sprawnie" i tu pojawia sie mój problem.
Po zainstalowaniu Windows 7 straciłem dostęp do partycji D a niestety filmy czy gry to pikuś ale posiadałem tam różne zdjęcia filmy itp. dość ważne rzeczy dla mnie (wartość sentymentalna)
w związku z tym moje pytanie brzmi: Czy mogę jakoś dostać się na ta partycje w celu odzyskania tego co sie na niej znajduje? Nigdy nie był na niej instalowany żaden Windows ani nic po prostu partycja pod wszystkie "śmieci".
Chciałbym po prostu móc z niej korzystać (oglądać zdjęcia, filmy itp.)
Jak wcześniej nakreśliłem jestem totalnym laikiem w tych sprawach więc prosiłbym o wyrozumiałość

Postaram się tu zaglądać za odpowiedzią ale jeśli ktoś byłby tak łaskawy poświęcić te kilka minut może również pisac na mojego prywatnego maila: <ciach - piszemy tylko na forum>