podejrzewam że to jakiś błąd krytyczny, bo mam włączone automatyczne uruchamianie ponowne komputera w przypadku wystąpienia takiegoż błędu...
kilka moich obserwacji:
-problem pojawia się w bardzo losowych odstępach czasu
-dyski nie otwierają się domyślnie przez eksploratora, tylko przez wyszukaj (skanowane było wieloma programami : combofix, kilkoma skanerami sieciowymi, po usunięciu wirusów problem występuje nadal. zaznaczam że przy PPM-kliku i kliknięciu otwórz wszystko działa normalnie.)
-system ma ustawione tworzenie w przypadku błędu małego zrzutu pamięci. po wejściu w %SystemRoot%\Minidump zauważyłem że wszystkie pliki (za wyjątkiem dwóch) mają ten sam rozmiar - 96 kB, a dwa pozostałe - 88 i 104 kb ( nie mam pojęcia czy to się może przydać, ale jakby co to od razu niech będzie podane)
-miałem kiedyś podobny problem, tyle że błąd pojawiał się w czasie grania w JEDNĄ grę. po zdiagnozowaniu metodą podstawiania RAMów wykryłem zepsty ram, problem w grze ustąpił, tak samo jak błąd przy każdym uruchamianiu ponownymm który wtedy zachodził ( jeśli to się przyda : kodem dźwiękowym były długie dźwięk iw nieskończonej pętli)
i tu pojawia się moje pytanie: czy do rozwiązania problemu potrzebny będzie ten zrzut? (ostatni raz komputer zrobił coś takiego przed dziesięcioma minutami, i rozmiar też jest 96 kb) czy lepiej wyłączyć uruchamianie ponowne i spisać kod błędu z BSOD'a?