witam ja mam podobny problem. Przeprowadzielm podobna procedure z tym, ze nie mam problemu z kontem administratora bo mam dostep do plikow. Problemem natomiast jest to, ze nie mam paska menu start ani paska zadan ;/ Po zalogowaniu sie na jedyne mozliwe konto (przypomne administratora), pokazuje mi sie pedalsko rozowe tlo zamiast tapety, automatycznie otwiera sie okno zawierajace pliki uzytkownika, pozatym jak juz zdazylem napomknac nie mam paska ani menu... kiedy klikam prawym przyciskiem myszki to menu kontekstowe tez mi sie nie otwiera... bylbym wdzieczny za pomoc

w sprawie utworzenia konta administratora znalazlem opis procedury jak zalozyc takie konto za pomoca Command prop ( cmd.exe )
Jesli masz dostep do menu start tam masz opcje menu search (z pamieci nazwe pisze bo nie mam do tego dostepu

), na samym dole szukajka nad logiem windows, jak nie to uruchamiacie Windows Task Manager i w prawym dolym rogu klikacie na new Task/nowe zadanie i wpisujecie " cmd.exe " :
1. jesli masz menu to klikasz w Search menu i wpisujesz " cmd " , kiedy Ci sie wyswietli, klikasz prawym i otwierasz z poziomu administratora
2. kiedy juz otworzycie cmd, wpisujecie " net user administrator /active:yes " zatwierdzacie enterem
3. w kolejnej linijce piszecie " net user administrator <haslo> " (ja tego < > nie wpisywalem tylko na zywca "kolargol" wladowalem i poszlo), zatwierdzacie enterem
4. w ostatniej juz linijce piszecie " exit " i walicie w enter
5. wylogowywujecie sie z obecnego konta urzytkownika i logujecie sie na nowo stworzone konto z podanym przez was haslem
tak na marginesie dodam ze jak juz stwozycie takie konto to za chiny ludowe tego sie usunac nie da, mozna zrobic transfer plikow miedzy kontami potem. W moim przypadku to mi nie pomoglo wiec cofnalem sie za pomoca przywracania systemu do momentu sprzed utworzenia tego konta (nie, nie jestem taki glupi i niestety nie mialem opcji zeby sie jeszcze wczesniej cofnac bo zrobilbym backa do momentu sprzed akcji na kontach)