Czeka mnie przeinstalowanie systemu, i mam pytanie, czy da sie postawić system nie tracąc programów i zakładek w przeglądarce ?
pozdrawiam
^wik napisał(a):czy da sie postawić system nie tracąc programów i zakładek w przeglądarce ?
Opiszę jak zrobić kopię profilu za pomocą programu MozBackup:
1. Pobierz i zainstaluj program MozBackup:
http://mozbackup.pitreck.fc.pl/MozBackup-1.4.6-PLK.exe
2. Wyłącz Firefoksa, uruchom program MozBackup. Kliknij Dalej, wybierz opcję Zapisz kopię profilu. Dalej powinnaś już sobie poradzić, wystarczy przeczytać co wykonujesz w dalszych krokach (program jest po polsku).
3. Po zakończeniu pracy z programem MozBackup we wskazanej lokalizacji utworzy się plik kopii profilu (ma rozszerzenie *.pcv). Skopiuj go w bezpieczne miejsce, aby mieć go pod ręką po instalacji systemu (np. na pendrive, płytę CD czy inną partycję na dysku).
4. Po formacie i ponownym zainstalowaniu systemu, aby odtworzyć kopię profilu najpierw instalujesz Firefoksa. Potem ponownie pobierasz i instalujesz program MozBackup. Zamykasz Firefoksa i uruchamiasz MozBackup. Tym razem w drugim kroku wybierasz opcję Przywróć profil. W tym momencie będzie trzeba wskazać plik z rozszerzeniem *.pcv, który utworzyłaś w starym systemie, czyli plik z kopią profilu. Dalej zgodnie z komunikatami programu.
^wik napisał(a):większość jest "zarejestrowana"
^wik napisał(a):uż mogę nie znaleźć seriali
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości