Tu masz namiary na moim zdaniem najtanszego Radka z tej serii jakiego udalo mi sie znalezc w necie. Nie liczac allegro i innych takich ...
http://www.kali.pl/sklep/produkty/produkt.php?id=KGSAPR60134&pozycje=1&screen=1280
Ja wlasnie zamierzam takiego nabyc w najblizszym czasie
Tylko slyszalem, ze bede musial kupic jeszcze sobie do tej karty lepszy zasilacz, bo 350W ponoc nie wystarczy tej karcie ...
A z ta karta pograsz sobie w najnowsze gry na max detalach z takim sprzetem jaki podales wyzej. Czytalem duzo testow porownujacych ten model radeona do GF 6600 GT i 6800 i w wiekszosci grach i testach wygrywal on z 6600Gt i dorownywal 6800. Tylko w grach opartych na silniku dooma 3 te wlasnie GF sa znacznie wydajniejsze. A w reszcie gier maja mniejsza wydajnosc niz ten Radeon. Wybor nalezy do Ciebie. Ja tez duzo rozmyslalem na temat tego czy wybrac 6600GT czy tego Radeona. I postanowilem ze kupie Radeona, mimo iz nie posiada on SM 3.0 tylko 2.0 ale ma za to 256 Mb pamieci 256 Bitowej, a to znacznie zwieksza wydajnosc karty w grach

Obsluguje on tez OpenGL w wersji 2.0, gdzie karty GF OpenGl-a obsluguja w wersji 1.5. A co do wczesniejszej wypowiedzi Nowika, to on poleca GF 6800GT, wiadomo, ze bedzie on pewnie lepszy niz ten Radeon, ale pomysl o ile drozszy ... :| A mowimy tu przeciez o karcie ktora ma byc cenowo podobna do GF6600GT, a taki jest mianowicie Radeon. Za cene GF6800Gt mozna by bylo dobrac jakiegos mocniejeszego Radeona ...
Dodam jeszcze na koniec, ze w tym Radeonie mozna odblokowac dodatkowe potoki ... Fabrycznie ma ich 8, lecz mozna odblokowac dodatkowe, dzieki czemu bedzie mial ich 12 (to pewne i potwierdzone przez uzytkownikow oraz strony zajmujace sie O/C) a nawet 16 !! Dzieki czemu karta nabiera niesamowitej mocy i zostawia daleko w tyle GF6600GT.
Pozdrawiam ! Mam nadzieje, ze pomoglem swoja opinia, wybor nalezy juz tylko do Ciebie, ja juz wybralem

Jeden świat, jedno życie ... jeden Ekwador !!!